lilla älskling


11-11-29 Föddes våran fina prinsessa! <2

På bb i världens största pytte-blöja

På Neo-avd. fick hon sola bort gulsot

<3

Mammas o pappas snygging

Kvällsmys med mamma

<3

Älskade unge i pappas famn

Våran glad-fis!

Sovande rockare! :)

Underbara, vackra bebis. Att man kan älska någon så liten, så mycket!
Idag blir hjärtat åtta veckor. Var tar tiden vägen?

Jobbigt att vara sjuk när man är liten

Verkar som lilltjejen fått tillbaka lite av sin magsjuka, eller nåt. Hon har inte varit helt enkel att tas med idag. När ingenting duger, hur man är gör. Vad gör man då? Bryter ihop och kommer igen.
Jag provade allt, precis allt!!
Jag bar henne, jag la henne i sängen, hon låg i vagnen, vi badade, vi sjöng barnsånger, kollade på tv, provade ge henne mat... Precis allt jag kunde komma på. Tillsist tog jag henne och la henne på skötbordet för att byta blöja och sedan klä på henne och gå ut med vagnen. Då brukar hon somna. Tänken var att hon skulle sova inne, eller åtminstone inte gallskrika eftersom jag hade behövat vila lite efter att knappt ha sovit inatt. Men huvudsaken var ju att hon skulle få sova, som heller knappt sovit inatt.

Jag klädde på henne overallen som hon skulle ha under den varme overallen, gick ut genom dörren till tvättstugan ut i köket medan hon låg kvar på skötbordet. Jag hämtade hennes vantar och tofflor. När jag kom tillbaka (ca 6 sekunder senare) sov hon. Lilla prinsessan. Heeeeelt utslagen.



Tidigare under dagen har jag fått henne att slumar till, men så fort jag rört mig, eller kommit åt henne och ibland bara ändå har hon vaknat och gallskrikit igen. Jag vågade helt enkelt inte röra henne. Och jag vågade inte lämna henne där på skötbordet heller. Tänk om hon skulle ramla ner! Så där satt jag, på en köksstol, i tvättstugan och tittade på min sovande dotter med ögon som knappt kunde se tack vare tröttheten.

När Fredrik kom hem från jobbet bäddade han ner mig i sängen och lovade att han skulle ta Ester. Jag har sovit i ca 2,5 timme. Herregud det är mer än jag sovit på hela natten! Helt overdeligt! Nu har Han tagit med sig tjejen i vagnen på en promenad. Han väkte mig och sa det, och att det fanns kaffe klart åt mig om jag ville. Jag gick nyss upp och såg att han tänt värmeljus överallt och plockat bort kaoset som rådit i huset. Helt helt helt underbara Fredrik. Nu ska jag njuta av kaffe och en lång dusch. <3


tusen bitar

Den där härliga känslan (eller) av maklöshet har krupit in i mig.
Dottern gråter, skriker och vägrar hela tiden. Både inatt och idag.
Vet inte vad som är fel, med bra är det inte. Hon vägrar sova. Det syns att hon är trött med hon kan inte slappna av. Hon bara skriker, imellanåt gallskriker. Iblnd är det inte helt lätt att vara mamma. Hoppas det vänder snart. Får väl igen för att hon var så snäll igår både natten och dagen?

Var till BVC imorse med trollungen. Hon väger nu 4860 g och är ca 58 cm lång. Lillhjärtat blir stor! :) Nu ska jag försöka få henne att sova innan mamma-hjärt gåri tusen bitar...

Älskade barn

Våran tjej har skött sig exemplariskt inatt. Hon somnade mellan 22.00-23.00 - tiden igår och sov till ca.03.00. Då fick hon mat och en ny blöja. 03.20 sov hon igen och sov till 06.00. Så inatt har vi fått mycket sömn. Hon somnade om runt 07.00 imorse också så jag passade på att äte en jättefrukost, duscha och klippa tånaglarna i lugn och ro. Lyxigt. Haha.
Sedan la jag mig för att vila lite bredvid min fina tjej. Mys

Här på bilden låg vi nu på föörmiddagen efter hon sovit och sjöng lite. Efter en stund blev hon lite grinig så hon fick mat och nu ligger hon ute i vagnen och sover. Tycker det är viktigt med friskluft, så nu när hon är för lite för att gå ut och leka så är vi noggran med att hon sover ute och att vi promenerar med vagnen. (Hon får frisk luft, vi får röra på fläsket = bra kombo!)

Träningssumering

Sumerar träningsveckan som varit. (v.3)

Måndag:
Gym (kondition + mage) 45 min + Spinning express 30 min
Tisdag: Spinning xpress 30 min + Core xpress 30 min
Onsdag: Vila
Torsdag: Box´fun 60 min
Fredag: Vila
Lördag: Vila
Söndag: Vila

Jäääävligt dålig träningsvecka, men med en sjuk liten tjej i familjen blir det lätt så.
Nu är det bara att se till att denna vecka blir bättre, för nu är hon frisk och jag har inget att skylla på:)
På´t bah!

Tummen ur...

Tänk vilken fin helg det har varit. I Fredags åkte jag och Ester ner till Bollnäs tidigt på förmiddagen. Vi åkte hem till min familj på Ren, bara Matilda hemme men det var henne vi skulle träffa. Vi fikade lite smörgåsar och hon sminkade sig, sedan for vi ner på stan. Vat på banken för ett ärende sedan kom mamma och tog Ester. Jag och Matilda hade tid bokad hos Lottas hud och nagel. Vi gick dit och gjorde fin fina nalar. Kul! :)

På kvällen blev det bandy med Sophie och Finnen. Kallt men kul. Efter det åkte vi hem till Frida och åt smörgåstårta. Frida blev hela 24 år! :)

Igår, Lördag, åkte vi (jag, Fredrik och Ester) ner till Bollnäs på förmiddagen. Gick i affärer och åt lunch med min mamma och pappa på Roma. Efter besöket på stan åkte vi hem till Ren och fikade med dem. Jag och Fredrik somnade på soffan medan Ester kollade på fotboll med morfar ;) Senare åkte vi vidare till Gäddvik. Till Fredriks föräldrar. Blev ännu en fika. Vi var hemma strax innan 20.00 då det blev mys i soffan och gladiatorerna. Ester var vaken med oss hela Gladiatorerna och lite till. Hon somnade vi 22-tiden. Världens bästa Lördag med mi fina familj!

Idag har Frerik varit ute i garaget och grejat hela dagen, Ester har sovit (och gör det fortfarande) ute i vagnen i carporten. Under tiden har jag städat hela huset och sedan lagt ner typ två timmar och ca. 10.000 svordommar i tvättstugan. Den har stått ofärdig hur länge som helst, men nu har jag lyckats  fått dit draperiet under diskbänken. Blev ju bra när det blev klart ;)




Nattugglan

Jag vet inte om det är för att humöret är sämre på nätterna, då tröttheten kryper på, eller om barnet känner på sig att mamma och pappa vill sova. Hur som så sätter hon till sin minst charmiga sida under de timmar på dygnet man önskar det som mist.
Jag vet knappt om att jag har somnat ikväll. Helt död. Fredrik har tydligen varit vaken med Ester sedan jag somnade. Han också helt död. Stackars, lite för snälla, älskling. Nu har jag tagit över och är vaken med en gnällig bebis som vägrar sova. Hon har slutat skrika iaf. Det är inte alltid lätt att ha småbarn, men det har ingen påstått helle :)

Tagga

Ikväll ska jag boxas med Linnéa. Ska bli jättekul! Jag har inte kört box på ja... kan det vara två år sedan? Vi kan ju hoppas på att jag kan röra mig imorgon. förmodligen inte! ;)



Bästaste

Burr, mitt huvud. Har en huvudvärk som inte vill ge sig. Men med lite träning fram åt kvällen så ger det sig nog. Träningen är som medicin för mig. Det har den varit hela tiden. Både före och efter graviditet. När jag var gravid mådde jag pytonorm mest hela tiden, men inte när jag tränade. Efter förlossningen fick jag är fruuuuuuktansvärd huvudvärk, efter ryggbedövningen, denna huvudvärk gjorde att jag blev yr och spyfärdig så fort jag satt upp. Men gav med sig så fort jag släpade iväg mig för träning eller låg ner.

Lillhjärtat har varit lite stökig inatt. Stackars lilla sjuka älskling. Hon är på bättringsvägen. Hon har inte kräkts (mer än "vanligt bebiskräk") sedan inatt. Jag trodde hon var piggare redan då, hon vaknade och ville ha mat. Jiho tänkte jag. Hon vill äta, då måste hon må bättre. Hon åt lite. Sen kom det upp. I mängder. Hela jag. Hela hon. Hela soffan. Full i kräk. Stackars lilla tjej! Jag väkte Fredrik som snällt kom upp och badade Ester medan jag tog reda på kräk-kalaset.

Trots att vi hjälps åt jättebra med lilltjejen på nätterna så är man inte riktigt sig själv. Är trött och sliten. Men det blir bättre. Man vänjer sig, men det tar tid. Vi brukar göra så att jag tar Ester på vardagsnätterna eftersom Fredrik jobbar och inte jag. Men det händer flera kvällar i veckan att han är uppe med henne ändå, utan att jag ens har märkt av dem. Vi byts också av när skriken blir för jobbiga. Innan bryta-ihop-gränsen är nått brukar vi bytas av. Oftast blir hon mycket lugnare när vi bytts av också. Hon känner väl att samanbrottet närmar sig. Det finns inget värre ön när man gjort precis ALLT och inget duger.

Så jag har kommit på att jag har knappt rätt att gnälla över trötthet. Jag har ju möjlighet att vila på dagarna när Ester sover, det har ju inte Fredrik. Jag har verkligen världens bästa sambo. Inte bara för att han är vaken på nätterna. Utan andra saker han gör som är helt overdeliga. Små små saker som gör vardagen lite lättare. Det kan vara allt från de tre små orden; "Jag älskar dig" som han använder flitigt, till att han bäddar sängen eller plockar reda på tvätt .(som jag oftast hinner före med)


<3 <3 <3 <3 <3

L-O-V-E-<3

Och där kom det igen...

Jahapp, nu har Ester fått magsjuka. Superkräka nr 2 utan att ha ätit. Stackars liten :(

kult

Häj å hå! Började dagen med en sovmorgon med gotjejen. Pappa-Fredrik och Hebbe (hans bror) har kört skräp hela förmiddagen. Jag åkte till Bollnäs och hämtade Frida och skjutsade henne till Gäddvik. Sedan har jag försökt att tagg igång för träning. Men jag har mått illa. Kände redan igår att jag mådde lite illa. La mig i sängen bredvid Ester och där har vi legat hela dagen. Har knappt fått i mig mat, gjorde ett försök med tacopaj, men det blev ingen höjdare. Lukten gjorde mig än mer illamående. Nu är jag lite bättre, mår inte illa iaf och har fått i min en burk champinjoner och en protindrink.

Gjorde ett försök att bli pigg och tog med Ester till vardagsrummet för att mata henne. Hon gallskrek ända till maten var klar sedan kräktes hon. På mig, på datorn, på soffan, på mattan och på bordet. Lilla hjärtat. Hon har verkat lite knepig idag. Trött och slö och har knappt ätit.

Efter kräkkalaset badade vi. Hon trivs såååå bra när hon får bada. Efter badet klädde jag på henne och nu sitter hon i babysittern och pratar. Hon är genast mycket piggare :) Jag hade bokat både spinning och Core xpress idag, men jag hoppar hela skiten. Blir boxning imorgon med Linnéa så jag får ta ut mig extra då. Funderar på att köra spinning före också, får se hur jag mår. :)


Friska tänder

Jisses den här dagen har gått fort. Är dock mycket kvar av den, men ändå. Kom till Bollnäs strax efter tio och swich så är klockan 15.30. Aja, var till tandläkaren en sväng. Detta besök som jag trott skulle kosta mig (min mamma) skjortan. Men ack så fel jag hade. En undersökning gjordes på mina gaddar, inga hål. Perfekt! Lite inflamerat tandkött. Slarvig morsa... Så nu blir det ändring. Detta besök kostade mig 5:- Hur kommer det sig? Jo, tack vare att man som över 20 år fyllda men under 30 har ett bidrag från FK på 300:- / år. Jag var inte till tandläkaren ifjol och nu är det nytt år. Alltså 600:- rabbat. Det är kul att gå till tandläkaren. Eller? Snarare gratis är gott...

Handlade lite på stan också. Köpte mig ett träningslinne och en sporttopp.
Så nu sitter jag och laddar lite inför ett core och ett spinningpass, medan ligger mina två sötnosar och trynar här bredvid. Fredrik är så gott som frisk, lite slut efter gårdagens kräkkalas, men förhållandevis pigg iaf. Han har nog slutat smitta, och hade vi fått bacillerna så hade vi redan varit insjukna så vi vågar låta Ester vara i närheten av Fredrik idag :)

Mysarna mina! :)


Våran duktiga tjej

Godmorgon. Sitter och försöker vakna till liv. Har fått sovit bra inatt också. Skönt. Men är trött ändå, men det ger sig nog. Ska göra mig och Ester i ordning snart för att åka mot Bollnäs. Hon ska mysa med Antom och Matilda en stund medan jag är hos tanläkaren. Sen ska vi gå ett varv på stan. Pappan lämmnar vi hemma så magsjukan kanske ger sig helt. Vi håller oss lite borta från honom idag, fast vi inte vill.



Våran fantastiska tjej chockade mig igår. Hon låg på mage i våran säng och prata på och var alldeles nöjd. Rätt vad det var så vände hon sig om. Alltså från mage till rygg. Jag blev helt jollig. Tänkte att det bara var en engångsgrej så jag la henne på magen en gång till. Vips så vände hon sig. Duktig tjej! Tur att det är svårare från rygg till mage, så man inte måste vara livrädd varje gång hon ligger på skötbordet ;)


haircolor

Under graviditeten lät jag bli att färga håret. Jag var ju som bekant rätt mörkhårig innan jeg blev gravid. Men det är bara färgmedel. Jag är i grunden blond, eller blond men ljusare än svart iaf, så som ni försår så hade jag en rätt kul blandning efter nio månader utan färgning. Nu fick jag för mig att förstärka det ljusa, så jag gjorde lite blonda slingor. Vet inte hur länge jag trivs med denna färg, men just nu gör jag det.

Innan graviditeten:

Efter graviditeten:

Lite skillnad är det allt :) Omväxling förnöjer!

Mammas tjej


Mamma älskar dig, Ester!

Sjukstuga

Trött i kroppen men pigg i sinnet. Har tränat lite gym (ben + mage) och sedan spinning idag. Spinningexpress. Tycker det är kanon med expresspass. Dessa är på ca. 30 min istället för 60. Det är lite för lite med bara 30 min träning, men att kombinera två expresspass eller ett pass + gym är perfekt. :)

Förra veckans träning: V. 2
Måndag:
Nordic power 60 min
Tisdag: Core xpress 30 min + Spinning xpress 30 min
Onsdag: Spinning xpress 30 min + Core xpress 30 min
Torsdag: Gym (ben + mage) 70 min
Fredag: Vila
Lördag: Vila
Söndag: Vila

Tycker det är bättre att sumera träningsveckan i efterhand, för jag ändrar mig så mycket under veckorna :)

Nu ligger mannen och barnet i sängen och sover. Fredrik stackarn har åkt på magsjuka :( Hoppas hoppas hoppas att jag och Ester klarar oss. Han var illamåeende och hade ont i magen när han kom hem från jobbet. Han åkte och tränade ändå, och efter det bröt det ut. Blä!



Monday oh Monday!

Lilltjejen har sovit otroligt bra inatt. Tack och lov. Hon har en del sömn att ta igen, likväl som mig och Fredrik. Hade svårt att få henne att koppla av igår kväll så vi klädde på oss och åkte en sväng i bilen. Hon somnade, i vanlig ordning. Sedan sov hon fram till två tiden. Jag klev upp och matade henne, la henne sedan i vagnen där hon somnade om och sov till 04.00. då flyttade Fredrik henne till våran säng där hon somnade om på några sekunder och sov till ca.07.30. Jisses! Snäcka om att jag är utvilad idag! :)


Sömntutan <3

Nu sover hon lite igen. Ska vänta till hon vaknar, då ska vi försöka hitta på nåt. Gå ut en sväng iaf. Blir nog en promenad idag. Blir om inte annat en promenad ikväll undertiden som Fredrik tränar, men skulle vilja gå ut lite nu på dagen också. :)


Dessa fina fick jag av min sambo igår. Tack älskling, du är underbar! <3


Tack

Tack alla ni för tips om hjälp mot magknipet på lilltjejen. Både här på bloggen, på facebook och muntligt. Tack! Hon är bättre i magen, men det kan ju bli sämre igen. Så ska ner på stan idag och handla lite åt henne. Mammas lilla tjej. Är inte ett dugg kul när man ser hur hon tar i och inget händer. Och hennes gallskrik utan vidare. Hon som är så snäll annars. Men nu är hon näst intill som vanligt igen. Om man nu ska säga "som vanligt" om en människa som man bara känt i knappt 6 veckor, som dessutom förändras och växer hela tiden. Men ändå :)

Ny vecka

Måndag morgon. Som alla andra måndagar. Pappan på jobbet. Barnet sover. Jag hinkar kaffe och flyttar möbler. Typ. Möblerar om typ varje dag nu mera. Kul! :) Fick en bild i huvudet av en stege som jag ville göra och ha i sovrummet. Presenterade min idé till min man och woalah så hade han snickrat ihop en stege som jag kletade lite färg på och grejade till och vips så ser den precis ut som den i huvudet.



Den kommer göra sig sååå bra när hela sovrummet blir klart. :)


Magknip

Gud, det är inte alltid lätt att vara mamma. Inte pappa heller för den delen. Våran lilla tjej har/har haft magknip. Är det någon som har tips hur man kan göra för att underlätta för den lilla onda magen? Vi har provat allt, när det är som värst finns det inget som duger. Alla tips mottages med öppna armar!


Ingen barnlek

Två dagar nu har lillhjärtat haft ont i magen. Hon har sovit otoligt dåligt och gnällt och gråtit mycket. Hela dygnsrytmen är rubbad och inatt har hon sovit mellan 04.00-07.00 någon gång och sedan bara gnällt. Stackars lilla barn. Gör så ont i mig när hon inte mår bra. Nu sover hon och har gjort det i snart två timmar. Satte henne i babysittern medan jag hoppade in i duschen och där somnade hon och sover än. Hoppas hon blir piggare i magen snart, uch jobbigt att se hur hon tar i. :/





Trött dotter och trött pappa :)

Läkarbesök

Mumsar omelett och tittar på min dotter som ligger nakenfis och pratar på som bara den på golvet. Har varit på läkarbesök på bvc idag. Gick fin fint. Våran lilla tjej väger nu 4250 gram och är 54,5 cm lång. Hon fungerar precis som hon ska och är världens underbaraste varelse. :) Kan inte beskriva hur skönt det känns att vikten bara stiger rakt uppåt i raketfart efter den första veckan i hennes liv då det bara gick utför. Det är konstaterat, tutte är inte hennes grej. :)

Idag har jag grejat på här hemma medan lilltjejen har legat ute i vagnen och sovit. Ikväll ska jag träna lite spinning och nordic power hade jag tänkt. Grymt skönt att vara igång med träningen igen och det känns jävligt bra! :) Ester och pappa-Fredrik ska ha ännu en pappa-dotter kväll. Lika som igår. :) Tror det betyder minst lika mycket för henne som för honom. Eller pappa-dotter kväll var kanske att ta i. Pappa-dotter timme blir mer korrekt, för efter träningen är jag med igen. :)
Älskar er! <3

Att vara tjock är fint


Våran fina tjej har passerat 4kg. Och jag kan inte vara gladare.
Tänk att hon går upp i vikt trots att jag tränar. Konstigt va, hörrni?

havregryn och kaffepulver

Godmorgon!
Ännu en bra natt med mycket sömn. Om man jämför med för ett par veckor sedan. Våran tjej äter inte bröstmjölk av olika skäl, så vi har varit tvugna att ta till mjölkersättning med flaska. (Hon får liiiiite lite bröstmjölk ibland när jag pumpat, med det räknas knappt) Vi hade ett märke och bytte till ett annat, då blev det knas. Fredrik har sagt ända sedan hon var nyfödd, så fort hon gnydd eller tog i, att "det är nog magen". Men nu har han haft rätt. Hon har sovit dåligt, skrikit mycket, gnällt och bajsat lite. Så vi bytte tillbaka och voalah! En helt ny tjej är tillbaka. :) Mycket gladare, sover bättre, skriker mindre och är (som innan också) alldeles alldeles underbar! :)

Nu på morgonen har det varit hektiskt. Vi ska på läkarbesök med smulan och jag vaknade lite sent. Fick lite panik och skulle göra gröt, fuskgröt i micron. Mot mina principer. Tog tag i påsen med havregryn, tappar påsen och får en sjö av ljusbruna havregryn i hela köket. Tänker att jävlar och strunar i det så länge. Tar och börjar måtta upp kaffe i perkulatorn. Slänger en full skopa kaffepulver över axeln. Underbart. Varför händer sådant när man absolut inte har tid?!

Nu sitter Fredrik här bredvid mig i soffan och matar Ester. Snart ska vi ner på BVC och göra läkarundersökning. Så då får mamman sittan utanför så hon slipper böla ihjäl sig. Typ! Gjorde så ont i mig när läkar-gubben på bb böjde och drog i min lilla nyfödda tjej och hon gallskrek. Jag hoppas och tror inte att det blir samma hårdhänta metod idag, men man vet aldrig.

Jävlar i min låda

Trött trött trött.
Har varit pigg och utvilad hela dagen. Men nu är energin slut. Lillsmulan somnade i vanlig ordning kring 01.00-tiden igår och sov till 06.00 utan matpaus. (!!!) Sedan fick hon mat och somnade snällt om och sov till 09.00 tiden. Heeeeeelt otroligt vad skönt det var att få sova mer än två-tre timmar åt gången mellan matraster. Mammas lilla duktiga tjej.

Trots denna super-natt så är jag nu döds-trött. Kan ha och göra med dagens träning. Blev Core plus spinning idag. Alltså Petra, vilken jävla brud! Fattar inte hur en instruktör kan vara så bra. Hon är suverän. Hur otaggad man än är för träning när man släpar sig till sporthallen så blir man alltid supertaggad och supertrött på hennes pass. Idag var jag taggad och sugen på att få svettas. Det gjorde jag och jag kommer nog inte kunna röra mig imorgon. S-k-ö-n-t!

NU sitter jag i soffan och vänatr på att varmvattnet ska infinna sig i rören så jag kan duscha. Undertiden äter jag två stekta ägg med peppar på och beundrar min vackra dotter som snällt sover. Väntar även på att hon ska vakna till och vilja ha mat så vi kan göra kväller bägge två.


Mamma älskar dig! <3

New year

Så var detta år slut. Jisses vad fort det gått. Det går fort när man har roligt sägs det. Vilket jävla år det har varit. Det absolut bästa året i mitt liv, och ett år jag defenetivt kommer att minnas. Har fått tillbringat det med min Fredrik, och det är bara vårat första gemensamma år på resten av våra liv. Om man får tro på det man givetvis hoppas :) Han är det näst bästa som hänt mig, det bästa har hänt oss gemensamt; Ester. Väldens finaste lilla varelse har kommit till världen. Och hon är min. Våran.

Nyårsaftonen spenderades här hon oss med en massa människor, god mat, badtunna och skumpa. Härlig kväll, här kommer lite bilder;

De tidiga gästerna

Och igen :)

Bad-dax!

Skillnad på kille å kille?

Hemliga ;)



Min sötis och jag :)

<3

Sophie och Linnéa :)


RSS 2.0