Aktiv

Pjuh, vilken dag. Jisses vad aktiv jag vaarit idag. Innan klockan slagit nio hade jag hunnit tröstat, matat, badat och gosat med min tjej, som sedan somnade i vagnen. Jag hann också med att damsuga, plocka ur och i diskmaskinen, tvätta två maskiner tvätt, bädda, sminka mig och platta håret. Allt innan 09.00 på morgonen, inte likt mig! När det var dags att äta frukost vaknade mitt hjärta och ville också äta.
Efter det klädde jag på oss och stoppade sessan i vagnen och tog en låååång morgonpromenad. Blev en rask promenad på 1,50h. Kändes bra nog i vaderna när jag kom hem, det är så halt på vägarna så jag fick spänna mig för att inte halka ikull...



I eftermiddag åkte vi ner till Bollnäs. Jag, mamma och Ester tog en promenad (igen) ner till stan för att kika lite och fika. Supermysigt! Pappa kom oh gjorde oss sällskap. Efter fikat promenerade (läs åkte vagn) Ester hem med min mamma och pappa medan jag smög iväg till gymet och mötte upp Fredrik där för ett gympass. Efter det solade vi innan vi åkte hem till mamma och pappa på ren och åt tacos. Mums! :D

Nu ligger jag i soffan med min fina dotter och tycker att livet är fint. Trots att jag är dödligt trött. Klev upp innan fem igår morse, fullt upp hela dagen. Somnade runt halv tre inatt så lilltjejen hade ont i magen tror jag. Matade henne runt fyra sedan klev vi upp innan sju. Så man är lite lätt sliten, men livet är för fint för att sovas bort. :)


Pyttesmå kläder

Lillsmulans kläder har tidigare legat i något som liknar färgglada drivor i hennes rum. Nu under mellandagarna passade jag och Fredrik på att ta vår lilla familj ner till Gävle och valbo för lite shopping. Vi handlade dock bara på ikea, men ändå. Det blev en ställning till Esters rum, för att hänga hennes kläder på. Lite ordning och reda är aldrig fel :)


Torsdag kväll

Vi har eldat i eldkorgen och grillat korv ikväll. Hur mysigt som helst!





Fredrik tycker att det är sommar, tydligen. :)

Långa dagar

jisses så det har stormat, och grannens internet tog stryk av det. Så i två dagar har vi varit internetlösa, eftersom vi snålåkt på någon närboende. Nu har vårat mobila bredband kommit hem till brevlådan, så nu ska här surfas :)

Vaknade strax innan 05.00 imorse med en vansinnigt arg tjej. Gav henne mat, bytte blöja, pratade, sjöng, bar runt på henne... Inget dög. Hon bara skrek. Eller skrek gjorde hon kanske inte, men hon gnyr. Hon har inte varit supernöjd idag, så hon har satt morsan på prov. Men vi fixade det ändå. Man måste få ha dåliga dagar, ävan om man är liten och söt :)

Vi klädde på oss runt 08.20 imorse och sessan fick ligga i vagnen, hon somnade omedelbart och jag blev nöjd. För då vet jag att hon mår bra. Så vi tog en rask promenad ner till BVC med lite omväger. Tog ca. 30 min. På BVC mätte och vägde vi sessan. Hon är numera ca 54,5 cm lång och väger strax över 3800 g. Helt sjukt stolt mamma! Min duktiga tjockis! :)

Efter bvc-kollen gick vi ut och promenerade lite till. Tog en liten omväg hem så det tog ca. 40 minuter. Skönt som fasen men lite jobbigt med mina tunga ben efter gårdagens spinningpass och dagens hala underlag på Alftas gator. Men skönt vare :)

Idag blir det ingen träning. Fans inga pass som föll mig i smaken idag, och gym hade jag ingen lust med. Så vi besämde oss för att ha en hemmakväll, jag och min lilla familj. Pappa-Fredrik och sessan är nu i köket och lagar mat. Ska få plankstek av min fantastiska man. Kunde inte hitta någon bättre. Han är bäst. Inte bara för att han lagar mat åt mig utan för att han är precis alldeles underbar :)

Får se om det blir liten påbörjan av ett renoveringsobjekt här hemma idag. Kan även bli en promenad efter maten. Härlig kväll.


Lilla ängeln, bara en vecka gammal.
Hon blir förövrigt en hel månad gammal idag. Herregud!

Mjölk-kräka och rosa tvätt

Godmorgon.
Gosse, vad gör jag vaken nu? Vaknade för ca. en timme sedan av en arg dotter och en förtvivlad sambo. Inget hjälper ibland när man är liten, hungrig och ivrig. Jag tog henne och både hon och Fredrik somnade omgående. Han, i sin sida sängen, hon, på mitt bröst. Härligt. Så fort jag la ner henne i sin "puppa" (Vi har henne imellan oss i sängen inbäddad i ett stort täcke = puppa) så vaknade hon till och gnydde. Så jag tog upp henne, bytte blöja och gav henne mat. Sedan sov hon mot mitt bröst yttligare en stund innan jag gjorde ett nytt försök att lägga henne i sägen. Mätt och belåten sover hon nu bredvid pappa-Fredrik. :)

Själv har jag precis tagit en lååååång dusch. Nu sitter jag i morgonrock med inpackning i håret och dricker kaffe. Härlig morgon. Lyssnar på tvättmaskinen som går varm gör jag också. Lillhjärtat kan det där med att fixa fram smutstvätt om man säger så. Håller dessutom på att tvätta alla nya kläder som hon fick i julklapp. Huuur mycket som helst, hon har tydligen också varit snäll i år så många julklappar som hon fick.

Tvättade en maskin med nya sängkläder och bebiskläder igår. Sängkläderna är röd/rosa. Allt är numer lite lätt rosa. Snyggt, eller. Blev inte på värsta viset, men torktumlaren är också rosa. Det är mindre kul. Bara att ta tah i svampen och rengöra, så inte alla andra kläder också får en lätt rosa ton. :b



Kärlek

Jag kan inte beskriva med ord hur mycket jag älskar den här ungen...

...Och det är precis så det ska vara. <3

fin jul

Herregud vilken bra jul det varit. Har firat den bästa högtiden med de bästa människorna. Vi började julen redan några dagar före julafton. 
Den 22/12 klädde vi julgranen hos mamma och pappa, vilket vi annars alltid gör dagen före julafton. Men allt är lite annorlunda iår och inte gör det nåt. Vi lyssnade på julmusik, klädde granen, klämde på paket och drack glögg. Fin kväll :)

Granen och alla fina paket.

klappar

Dagen före julafton tillbringade vi med att besöka min farmor i hudik. Vi gick ett tag på stan först och kollade i butiker och trängdes med julhysteriska människor. Sedan for vi till min farmor och åt skinkmackor och drack kaffe, samt visade upp Ester givetvis! :) På kvällen åkte jag, Ester och Fredrik hem och förberedde för uppesittarkväll. Systeryster, Sophie och mackan kom hit och sällskapade med mys och bingolotto. Jag, Sophie och Matilda klädde granen och den blev fin. Trots att den är utan topp och hänger i ett snöre i taket. Alla lösningar är bra, utom de dåliga ;)

På julaftonsmorgonen åkte lilla familjen till Gäddvik för att börja firandet där hos Fredriks familj. Julfrukost och jullunch avnjöts i lugnanro, sedan delade vi ut lite klappar, och åh så nöjda vi blev! Efter kalle for Fredrik upp till sin bror med familj för att agera tomte, sedan drog vi vidare till Bollnäs.

Lillskruttan fick träffa Gäddviks-tomtarna ;)

I Bollnäs landade vi hos min familj, där var maten redo att trycka i sig, julbord nummer två denna dag. Efter maten delade vi ut julklappar och öppnade dem tillsammans. Jag fattar inte hur snälla vi varit i år, tydligen jävligt snälla. Fy vilka fina presenter! Efter klapparna tog vi en promenad och slängde skräp innan det var dags för efterrätt, ostkaka! MUMS! Det blev sent denna julaftonsnatt, men det gjorde ingenting för vi hade bestämt oss för att stanna kvar i Bollnäs över natten :) Mysigt!

Jag och fina syster!

Världens finaste dotter sover sig igenom sin första jul ;)

Älskar dig!

Har inte kunnat spendera min jul bättre än såhär. Och jag har fått världens bästa klappar. Vi fick bl.a ett vedkorg att elda ute i av Fredriks föräldrar och en torktumlare av mina. Helt sjukt! Tack så jättemycket, vad ni skämmer bort oss! Och dessutom fick vi massa mer. Och för att inte tala om vad Ester fick. Jisses, hon kommer bli bortskämd!

Världens bästa

Sitter här i soffan och har grus i ögonen. Har precis fått dottern att somna om efter att ha legat vaken och "pratat och ätit sedan 05.00 imorse. Det är vaaaaansinnigt tidigt tycker jag. Nu ska jag slå ikull mig och sova lite till. Får se om pappa och Matilda kommer hit senare.
Klockan 13.00 ska jag och pyret till BVC och väga henne. Spännande. Hoppas hon inte gått ner nåt bara.. då vet jag inte vad jag gör. Blir galen förmodligen!

Har än en gång konstaterat att min sambo är världens bästa. Har inte ens hört Ester inatt. Klockan två vaknade hon tydligen och Fredrik tog henne och matade och bar omkring på henne, trots att han ska upp 05.00och jobba. Han tyckte synd om mig eftersom jag fick lite somn förra natten så han tyckte att jag skulle få sova inatt och slippa bli avbruten i sömnen. Jag har inget emot att vara uppe med pyret, men man blir jävligt trött... Jag tycker synd om Fredrik eftersom han jobbar och har varit vaken inatt, men är evigt tacksam.


<3


Snutt


Den här bloggen handlar inte om något annat än mitt lilla hjärta längre. Kan inte låta bli. Underbara unge!

Idag har tant-Sophie varit här och myst med oss. Vi har fikat och haft det trevligt. Undertiden som hon var här och sällskapade passade jag på att tvätta, diska, hänga tvätt, koka nappar och nappflaskor.
Skönt att ha lite barnpassning, trots att lillsnuttan inte är ett dugg besvärlig i vanliga fall, men alltid trevligt när min fina Sophie är här! :)

Första gången Sophie och Ester träffades. :)

Inatt har min ängel stökat på, eller natten har hon sovit. Sov utan att vakna mellan 00.00-05.00 ungefär. Men efter fem snåret vaknade hon och låg vaken och gnällde, skrek och skruvade på sig fram till nio. Jag provade allt tyckte jag. Mat dög inte, bli buren dög inte, hennes säg dög inte och inte våran heller. Till slut la jag henne på bröstet och la ikull mig, då somnade hon och sov så till kvar över nio. Sen var det till att vakna igen. Då var hon hungrig. Bara att kliva upp :)

Nu håller jag på att trycka i min pannkaka. Bra uppladdning för träning. Ska iväg och köra nordic power med Fredrik. Under tiden ska pyret vara med mormor :)

Mamma-hjärtat!

Ja, det här med att få barn. Vilken jävla grej. Man blir helt annorlunda. Eller. Det kanske man inte blir, men man ändrar tankesätt och värderar andra saker. Det sker med detsamma. Och tänk vad orolig man blir.
Jag har kommit på att gud vad man förlitar sig på vårdpersonal. Man tror att allt som säger är precis sant. Vilket det inte alls är. Efter allt sturl med lilla Ester med gulsot och allt som hör det till har vi verkligen fått löra oss att det är inte alls sant och säkert att vårdpersonalens ord stämmer. Efter att fått olika bud om samma saker så har vi insett att det inte alls är att lita på.

Men nu är iaf gulsoten helt borta från lilltjejens kropp och i och med det orkar hon nu äta och allt fungerar bra. Hon äter mestadels från flaska men lite tutte om vartannat också. Huvudsaken är ju att hon äter. Hon hade gått upp i vikt i Fredags, inte nå lite heller, utan hela 110 gram! Kors i taket! BM undrade om vi matat henne med sten ungefär. Snacka om att mamma-hjärtat lättades 300kg! Jag har varit så jävla orolig och mått riktigt skit när hon gått ner i vikt. Det är så sjukt jobbigt när det händer saker som inte borde hända. Bebisar ska ju gå upp i vikt, inte ner. Och när man inte vet varför så blir man ju helt förkrossad. Men nu mår massa prinsessa bra och äter, sover och bajsar som hon ska! :)

Idag har vi varit till Gammelmorfar (min morfar) och ätit jullunch. Mums och fy farao vad mätt jag är!

I Fredags hade vi julbord härhemma. Sophie, Helen, Jocke, Jag, Fredrik, Eila och Ester. Mysigt och otroligt gott! Lilla Eila blev otroligt stor motför pyttelilla Ester! :)


Ester ser lite märklig ut tycker nog Eila. ;)

Kan inte få nog!


Trött tjej. Älskade barn. Tänk vad du ställer till det, men du är underbar!

Hopp och förtvivlan

Hej vad veckorna går. Våran lilla ögonsten är redan lite drygt två veckor gammal. Helt sjukt vad tiden går! Men dessa veckor har inte varit lätt. hon i sig är inga bekymmer. hon äter och sover, bajsar ibland och är en helt underbar och härlig liten tjej. Men vi har haft det besvärligt med gulsot och viktminskning. Gulsot får ju alla barn, och det brukar ge med sig när kroppen kommer igång, men inte för alla barn. Alltså inte för våran fina tjej. Gulsotsvärdet steg och steg och till slut fick vi åka in till Gävle och ligga tre dagar på NEO-avdelningen för att sola henne och se till att amningen fungerar som den ska. I samband med gulsot blir barnen ofta slöa och trötta och orkar inte äta. Vi tyckte att hon åt bra, men tydligen inte för viktkurvan gick bara neråt mer och mer. Efter de tre dygnen på Gävle sjukhus gick hon upp och allt såg bra ut.

I tisdags fick vi besök av BVC-sköterskan och då hade lilla prinsessan gått upp lite gran i vikt. Men eftersom hon fortfarande är så liten så ville sköterskan att vi skulle komma in idag och ta yttligare en vikt innan helgen, sagt och gjort. En till käftsmäll, ännu mer viktminskning. Jag vet att det inte är mitt fel och att jag inte kan rå för att hon inte får i sig tillräckligt av ammningen, men vafan! Man gör allt man kan för att sitt barn ska må så bra som möjligt och inget hjälper. Snacka om att man känner sig maktlös!

Det konstiga är att hon äter, skriker och bajsar precis som en normal liten bebis, fattar inte varför hon minskar i vikt. Hon äter ju heeeela tiden! Vi försöker med allt, först amning tills hon är mätt, sen kompliterar vi med ersättning.

Ska tillbaka till BVC imorgon och ta yttligare en vikt och se om det går uppåt eller hur det ser ut...
Hoppas för allt i världen att det vänder. Visst, det handlar om typ 20 gram, men tanken är ju att barnen ska bli större och inte mindre.


Älskade unge! <3

Goda råd

Varför har ingen talat om för mig hur lätt det är att vara småbarnsförälder?
visserligen är flickan bara 6 dagar gammal än... Men under hela graviditeten och efteråt får man massa "goda råd" från en massa människor som inte vet ett skit. alla barn är olika. Och som nybliven mamma har jag märkt att jag har maaaaaaassor av hormoner och för att inte tala om hur nojig man är över allt.

Vi har hela tiden fått höra att vi kommer få gå över tiden, jag kunde ju inte träna under graviditeten för det var skadligt, vi kommer inte få sova på nätterna för barn bara skriker och äter hela nätterna och att åka utomlands som gravid var det värsta jag kunde göra. Vi har blivit förberedda genom skräckhistorier av en massa människor som bara lägger sig i.

Vi har fått en gudomligt snäll och lugn tjej. Hon sover bra, mest hela hela tiden och äter bra, tycker jag. Men jag har fått för mig att det kanske är för lite. För bar SKA ju äta hela tiden. Jag tror att hon är död när hon sover för hon sover och inte skriker. Hon hinner ju givetvis ta igen det här när som helst, hon har massor med år på sig att skrika och hålla oss vaken, men jag börjar irritera mig på folk runt omkring och alla "goda råd".

Så mitt goda råd till blivande föräldrar + en påminnelse till mig själv;
Det är mitt/vårat barn. Vi vet bäst!


<3       Ni är allt!

Vackraste på jorden!


Jag älskar dig, finaste Ester! <3

Värt allt besvär


Här är jag, äntligen.                     -           Ester    11-11-29 <3

RSS 2.0