I vecka skittjock

Har varit dålig att fota magen under graviditeten. Men här kommer en bild från idag.

V. 39 (38+3) <3


Tjuvstart

Gårdagen tillbringades med Sophie, Helen och fina Eila. Vi lunchade på stan och strosade omkring i lite affärer. Vid halv två hade jag tid hos BM, så jag promenerade dit och mötte upp F. Det såg väl okej ut. Ingen äggvita denna gång heller men dock högt blodtryck. Ännu högre än sist. Så lite bekymrade miner blev det. Men BM sa att man vanligtvis inte lägger in mammor utan protein i urinet, så jag får lov att fortsätta vila. Hon sa dock att om det blir ovanligt lugnt i magen bör vi ringa till förlossningen och rådslå. Både igår och idag tycker jag att det varit rätt lugnt och hjärtljuden på ärtan var lägre igår an vad de varit förr. Visserligen förstår jag att bebisen inte har lite mycket plats att röra sig på nu, och att den tvingas att vara lite lugnare. Man man oroar sig ju. Och det gör Fredrik också så då stressar jag upp mig bara för att han är orolig... Hm.

Igårkväll åt jag, Fred och Frida middag på kina, sedan hämtade vi upp Sophie och åkte till Gäddvik, Fred´s föräldrar. Där fikade vi och hämtade adventspåsen. En tradition i dess familj :) Efter det åkte jag, sophie och F hem hit och donade lite. Sophie hjälpte mig med min advntsljusstake. (Sån som man tänder ett ljus för varje advent.) Fick inte tända den igår för Sophie, för det är ju inte första advent förän på Söndag. Så jag väntade med att tjuvstarta idag ;)

Försäkringskassan

Ja, denna dag har varit märklig. Jag vaknade som sagt tiiiidigt imorse. Var vaken mellan 05.00 och ca.09.00 tiden. Hann med mycket där på morgonkulan kan man säga. Sedan blev jag akut illamåeende, såklart, så jag gick och la mig. Somnade. Vaknade lite lätt panikslagen av en högljudd telefon strax efter 11 tiden. Fredrik undrade om jag levde. La på och somnade om. Vaknade minuten senare av att Sophie ringde och undrade om jag levde. Släpade mig upp oh tänkte duscha. Satte igång vattnet som vanligt, gick därifrån och kissade, gick tillbaka och hoppade in i vattnet. Utan att känns om värmen kommit eller ej blev jag helt stel när jag insåg att varmvettnet var slut. Burr! Så är det med vedeldning, när man inte begriper sig på tanken i garaget utan ger hela det ansvaret till mannen i huset. Så, jag katt-tvättade mig och håret ser fortfarande ut som jag har tvättat det med margarin. Frech!

Har bytt gardiner i köket idag, nu är det jul och fint där. Och i nästan alla andra rum för den delen. Tar det lite pö om pö eftersom jag inte orkar hålla på i allt för långa stunder nu mera. Blir trött och anfådd och måste vila.  Bleh! Har torkat (skrubbat) köksluckorna också idag. Trist, men det blev fint.

Har varit till söderhamn ikväll. av alla ställen. Fiskmåsbyn, skulle mamma sagt. Samtidigt som hon varnar mig för dumma söderhamnare. Hon är söt :) Var dit med Fredrik, Helen och sophie. Var på barnenshus och mc.donalds. Mysigt och väldigt trevligt :) Bestämde även att imorgon blir det lunchdate med flickorna, en sväng på stan och MVC. Bra Fredag. Hoppas allt ser bra ut hos BM imorgon också...

Har ikväll fått besked från försökringskassan över min havandeskapspenning som jag sökte för typ tre månader sedan. ÄNTLIGEN! Fattar inte att FK ska vara så otroligt omordern! Men nu är det och föräldrarpenning och allt sånt fixat. Skönt att slippa fundera på den skiten.

Förövrigt mår jag bra mellan mina kräkningar. Men dom har jag liksom vant mig vid nu. Jag är tjock och tung och svullen som en övergräddad lussebulle öcer stora dela av kroppen. Har lagt på mig sjukt mycket vätska de sista veckorna vilket jag inte kan göra ett skit åt. Surt. Det enda jag får göra är att vila, vila och vila. Så jag vilar. Vi är nu i V.39 (38+1) Så det börjar närma sig :)

Det här med sömn...

Å, här började dagen när Fredriks klocka ringde vid 05.00. Jag som somnar sent varje natt pga busen i magen bör inte kliva upp så tidigt på morgonen, men även den tiden är det full fart på pyret :) Det är mysigt att känna att den finns där så ingen idé att deppa över förlorad sömn. Har bytt sängkläder, tänt lite ljus ochstartat en maskin med tvätt. Nu sitter jag vi kaminen och dricker te :) Rätt skön morgon. Jag tar nog en tupplur om en stund. sånt får man göra när man är tjock och bara går och väntar :)

uppdatering...

Har varit hos barnmorskan nu. Ingen äggvita i urinet, dock fortfarande högt blodtryck. Inte farligt högt, men lite högre än bra... Har gått ner ett kg sedan i Fredags vilket var positivt. Så jag ska tillbaka på koll på Fredag igen och sedan på Måndag om det inte hänt nåt på vägen. Så då fortsätter vi med att... vila. BLÄ! Men det ger ju resultat tydligen :) Men jag får ta promenader iaf, jiho!

BM-besök

Herregud, var så sjukt rastlös igårkväll. Har lydit BM sedan i Fredags och alltså legat och vilat hela helgen. Min kropp är inte gjort för sånt. Höll på att krypa ut kläderna innan jag tillslut gick och la mig igår. Och somnade, på stört. Har bara varit upp två gånger inatt för kisspaus och sedan somnat snällt om igen. Klev upp halv sex och skjutsade F till jobbet, sen hem och tvärsomnade. Vaknade halv tio av klockan och skulle kunna somna om och sova hela dagen. Jisses, hur kan man sova så inihelvete mycket? :o Men det var nog bra :)

Nu sitter jag ioch väntar ut klockan så jag kan åka till Bollnäs och träffa BM för att få domen. Får se om jag blivit nå bättre sedan i Fredags...

Mys-söndag

Gårdagskvällen spenaderades hos min familj till en början. Fredrik började jobba på Palladium 21.00 så han drog iväg och tjänade lite pengar. Undertiden passade jag på att mysa med mamma och pappa lite. Runt halv elva åkte jag till Sophie och pratade lite skit, kollade på tv och hade det bra bara :) Runt halv två åkte jag tillbaka hem till mamma och pappa, hade lånat deras bil så jag åkte hem med den och la mig i Matos säng och pratade lite med henne och Anton som ännu inte somnat. Mysigt :) Runt kvart i tre kom Fredrik och hämtade mig och vi åkte hem.

Mådde jättekonstigt igårkväll. Började må lite illa hos Sophie, men det gör jag ju jämt så jag tänkte inget speciellt på det. Men i bilen på väg hem kändes det mer och mer. Klev ur bilen hemma här på ren och kräktes. Tänkte att det brukar jag ju göra, så jag gick in och tänkte att jag var nog hungrig. Fyllde en liten skål med yoghurt och försökte få i mig lite, men uh vad illa jag började må av det. Men trugade sakta med säkert i mig yoghurten och blev faktiskt mindre illamåeende. Hade senare ett knepigt tryck ner mot bäckenet, mer och starkare än vad jag känt tidigare. Kanske det är någon som börjar bli otålig i magen? Äh, törs inte hoppas! :)

Imorse vaknade jag vid 12.00 (sömntuta) av att Fredrik kom in med frukost på sängen. Det får jag nästan varje helg, och blir lika glad varje gång. Han är helt underbar min man. Vi åt i sängen och låg kvar en stund innan vi släpade oss ut till soffan och försatte slöa där. Låg skavfötters under ett täcke och drack te, respektive kaffe :)

Nu är vi hos mina föräldrar på ren. Vi har ätit korv med bröd, skulle grilla över deras eldkorg men det regnade lite väl mycket så vi stekte korv inne istället :) Sedan har vi druckit glögg och nu väntar vi på middag. Det är verkligen en mat-Söndag idag. Har inte gjort annat än att ätit idag känns det som :)

Idag mår jag bättre i illamåendet, men jag har yrsel. Är väldigt yr och knepig i huvudet. Undrar vad det här kan bero på. Om det inte blir sämre så jag måste kolla upp det bums så får jag väl svar på vad det kan vara för fel imorgon då jag ska tillbaka till Barnmorskan. Fredrik är inställd på att vi kommer få åka in på förlossningen imorgon eftersom han inte tror att läget blivit bättre, så idag har vi satt in babyskyddet i bilen. Bara för att vara förberedda :)Man vet ju aldrig...

pojke eller flicka i magen?

Hittaden en lista om massa myter över tecken på om livet i magen är en pojke eller flicka. Kul att se sen när h♥n kommer ut hur mycket som stämmer. vi har alltså inte kollat upp något kön :)

Pojke:
(x) Koppen lyfter du i örat för att dricka
(/) Du har ofta huvudvärk (hade det i början, inte nu längre)
( ) Du gillar inte citrus eller apelsinjuice
( ) Bebisens hjärtslag är 140 eller färre
( ) Du är sugen på kött och ost
(x) Du har svårt att andas och är ofta snuvig (Andningssvårigheter har jag, men ingen täppa)
(x) Du har klart urin
( ) Brösten är olika stora
(x) Brösten har blivit mycket större
( ) Du var knappt illamående i början
( ) Du och din mammas relation är sämre
( ) Pappan går inte upp under graviditeten (här har vi någon som är lika mycket gravid som mig;)
( ) På mackan äter du helst kanten
(x) Dina fötter är kallare än vanligt
( ) Du sover med kudden mot norr
( ) Bebisen ligger högt i magen
(x) Håret på dina ben växer ut fortare
(x) Din mage står ut
(x) Magen är klotrund och toppig
(x) Din pigmentrand är stark och markerad
( ) Du visar handryggen när du visar händerna
(x) Ditt hår är tjockt och glansigt
( ) Du sover helst på din vänstra sida
(x) Du känner dig ofta ledsen
( ) Det är synd om dej
(x) Du gick upp lite i början
(x) Tandköttet blöder inte eller bara lite
(x) Du har ingen svamp eller urinvägsinfektion
(x) Bebisen sparkar hårt och ofta
( ) Bebisen har hicka sällan / aldrig
(x) Du har enorm utstrålning som gravid (Det sägs så iaf.)
(x) Du känner dig bekväm i din mammakropp
( ) Du har mycket halsbränna

17,5/33

Flicka:
(x) Lite eller ingen halsbränna
( ) Du känner dej oattraktiv
(x) Babyn hickar mycket
( ) Babyn sparkar mindre, bökar gärna
( ) Du har lättare att få urinvägsinfektion
( ) Du har större risk att få svampinfektion
( ) Tandköttet blöder mycket
( ) Vikten går upp mycket i början
( ) Du är ofta irriterad
( ) Du är ofta arg
(x) Du sover helst på din höger sida
( ) Ditt hår är tunnt och matt
(x) Du visar händerna med handflatan upp
( ) Du har en svag pigment rand/ ingen alls
( ) Din mage är bred
( ) Du har en platå på magen
( ) Håret växer som vanligt på benen
(x) Bebisen ligger lågt i magen (ingen aning!)
( ) Du sover med kudden åt söder
( ) Fötterna känns som vanligt
(x) Du äter gärna mackans mitt
(x) Pappan går upp under graviditeten
(x) Du o din mammas relation är oförändrad
(x) Du var illamående i början (...Och är det fortfarande)
( ) Brösten har blivit lite större
(x) Brösten är lika stora
( ) Du har grumlig och blek urin
( ) Du kan andas som vanligt
(x) Du är sugen på frukt och sallad (Blandad sallad mår jag illa av, men gärna majs för sig, gurka för sig osv)
(x) Bebisens hjärtslag ligger över 140
(x) Du älskar citrusfrukt och apelsinjuice

13/31

Magens Form
Pojke: Toppig, utåtstående mage som inte syns bakifrån. X
Flicka: Utbredd mage som sätter sig även på sidorna.

Pigmentrand på Magen
Pojke: Lång & tydlig rand. X
Flicka: Ingen rand.

Babyns Hjärtfrekvens
Pojke: Hjärtfrekvens under 140 slag/min.
Flicka: Hjärtfrekvens över 140 slag/min. X

Mammans skönhet under Graviditeten

Pojke: Bibehållen skönhet. X (Folk säger att jag strålar, trots att jag bara spyr)
Flicka: Flickan tar sin mammas skönhet under graviditeten.

Halsbränna
Pojke: Mycket.
Flicka: Lite eller ingen. X
 
Babyn Hickar
Pojke: Lite eller inte.
Flicka: Mycket. X

Babyn Sparkar
Pojke: Mycket. X
Flicka: Lite mindre.

Var i magen babyn Ligger
Pojke: Babyn ligger högt.
Flicka: Babyn ligger lågt. X

Blödande Tandkött
Pojke: Mindre blödande. X
Flicka: Mycket blödande.

Utåtputande Navel
Pojke: Senare under graviditeten. X (Typ i mitten av graviditeten, otroligt ful är den iaf :)
Flicka: Tidigt i graviditeten.

Babyn sparkar På (överallt, oftast på den sida jag ligger)
Pojke: Höger sida.
Flicka: Vänster sida.

Mammans Illamående
Pojke: Inte alls eller lite.
Flicka: Mycket. XXX

Håret på mammans Ben
Pojke: Snabbt växande. X
Flicka: Normalt växande.

Mamman är sugen På
Pojke: Choklad & Lakrits.
Flicka: Frukt & Syrligt. X


Konstig

God, typ, morgon eller nåt?
Har sovit helt kasst inatt. Först kunde jag inte slappna av och somna förän runt 03.00 - tiden. Sen har jag har jag envisats med att vaknat ett flertal gånger under natten (morgonen?) Fredrik klev upp runt 08.00 så då vaknade jag igen. Vrålhungrig. Var upp och kräktes sen tillbaka till sängliggande. Fick spagetti av min man till frukost och somnade sedan om. Då blev magen glad :) Vaknade för en liten stund sedan av att Fredrik började kasta vedpinnar ute, stackarn bara jobbar och jobbar och jag bara sover.

Nu är gnällspiks-sm över, nu är jag ju vaken iaf och ska ta tag i den här dagen. Genom att göra... ingenting. :)
Känner mig lite konstig i kroppen, trött, öm, sliten och bortdomnad. Men det hör väl till :)


Besök hos barnmorska

Jag kan tydligen sova hur länge som helst nu för tiden. Tycker jag bara sover och sover men är ändå trött..
Igår cyklade jag spinning med mamma och Fredrik. Körde ett 60 min pass, vilket var sjukt längesedan. Har hållt mig till expresspassen på 30 min ett tag nu, men igår slog vi på stort. Det gick bra, tungt är det givetvis eftersom jag väger som en hel noshörning. Men skönt var det när det var klart. Efter spinningen kom Anton och söt-syster och spelade lite bingolotto. Inte en enda vinst på 4 lotter. Men trevligt var det. Vi drack glögg och åt lussebullar :)

Idag har jag börjat dagen med att sova hur länge som helst. 11.20 släpade jag mig upp, visserligen för andra gången. (Var upp vi nio och kissade, kräktes och åt frukost.) Strax efter 12.00 åkte jag och Fred ner till Bollnäs och mötte upp Soffipropp. Vi tog en fika och hade lite kvalitetstid. Sedan blev det ett besök hos Barnmorskan.

Hade tydligen högt blodtryck och äggvita i urinet, mycket vätska i kroppen och risk för havandeskapsförgiftning. Så jag blev beordrad vila hela helgen (!!!!) och träningsförbud... Så jag antar att detta betyder att jag inte får träna fram till pyret tittar ut. (KOM UT NU!) Surt, men det handlar ju om min och bebisens hälsa, så det är väl bara att lyda.

Så ikväll blir det mysa i stugan och inte göra ett knop. Jag som hade tänkt att träna efter besöket hos BM, sitter nu i full träningsutstyrsel hos mamma och pappa och väntar på att Fred ska träna klart. Stackars mig.

Hemma

Har suttit och kollat på en massa bilder från systemkameran såhär på morgonen. Tänkte att jag skulle ha lagt upp lite bilder här hemifårn hur länge som helst nu. Men det sker ju små förändringar hela tiden. Men nu tror jag vi har renoverat klart för en stund iaf. Om inte F får något nytt dunder ryck som det bara är att haka på? :)

Vardagsrum:

Barnrum:

Barnrum:

Klädkammare:

Sovrum:




Inte bilder från hela huset, men några iaf :)

v.37

Okej, veckorna går fort men tiden verkar stå stilla...
Nu vill jag ha ut vårat lilla pyre.
Nu nu nu vill jag träffa det lilla miraklet i magen. Samtidigt känns det lite läskigt, det kan ju bli när som helst nu. Är vi helt förberedda? Hur vet man det? Jag vet att allt löser sig och att allt kommer falla på plats och bli kanon, men givetvis är jag nervös. Det kommer bli en enorm omställning. Och som jag längtar, som vi längtar... :)

Jag är numer en supertjockis med supertjocka fötter, händer och kinder. För att inte tala om magen, men det är övergående och vi får ju livets finaste gåva av dethär :) Snart kan jag köpa nya fina träningskläder igen och ha andra skor på mig än foppatofflor. Jiho vad lyxigt!

Jag längtar efter att träna. Visserligen tränar jag lite nu också, kör ett par-tre pass i veckan. Givetvis efter det mån jag klarar av och mår bra av. Lite gym och spinning. Men jag vill lyfta, springa, flåsa, svettas och få sjuk träningsvärk. Men snart så. Väldigt snart. :)

RSS 2.0